Operaatio lentävä pyörätuoli Operaatio lentävä pyörätuoli
Operaatio lentävä pyörätuoli Ruskeasuon koulu Lentäjien juhannus Kauhavalla Tukijat
Yhteystiedot
Lentäjien juhannus Kauhavalla 1997

Finnairin DC-9 oli Kauhavan juhannusjuhlien yleisön suosikki tänäkin vuonna. Ilmailulaitoksen, Nesteen ja Finnairin hyväntekeväisyyslennon tuotot ohjattiin Operaatio Lentävälle Pyörätuolille. Kuvassa "juhannusprojektin" koko työryhmä. Vasemmalta mekaanikko Pekka Lehtonen, lennonvalmistelija Hessu Viitanen, AP Jyri Alanko, le Pisko Korppi, rep cap Tomppa Edvardson, le Arja Ahopelto, perämies Mikko Sainio, kapteeni Pekka Laihotie, AP Tarja Niemi, Service Chef Seppo Seuranen ja kapteeni Mika Nurmela, alunperin lennosta vastaavana ollut, mutta selkäkivun yllätettyä matkustajan rooliin joutunut!

Perinteinen Kauhavan "Lentäjien juhannus" oli tänäkin vuonna ilmojen haltioiden suosiossa. Aurinkoinen ilma toi Kauhavan lentokentälle yli 13.000 juhlijaa laakealta Pohjanmaalta ja runsaasti väkeä jopa pääkaupunkiseudulta asti. Lennettiinhän nyt toista kertaa Vantaalta Operaatio Lentävän Pyörätuolin puitteissa hyväntekeväisyyslento Kauhavalle ja yöllä takaisin.

Illan kuluessa ysi lensi myös kolme yleisölennätystä, jotka ensimmäistä lukuunottamatta olivat loppuun myytyjä. Ensimmäinen, klo 18 lähtenyt lento oli hieman vajaa... maillahan sitä ollaan silloin vielä juhannussaunassa! Mutta viimeisen lennon jälkeen myytiinkiin sitten ei oota. Tässä vaiheessa ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin päästää innokkaimmat ihastelemaan ysiämme sisältäpäin. Ihmettelemistä ja jonoa riittikin.

Juhlan erikoisuutta lisäsi vielä MTV-3:n suora, paikalta lähetetty, kahden tunnin Tulisuudelma-ohjelma. Tangokuninkaalliset Jari Sillanpään johdolla tanssittivat yleisön todelliseen juhannushuumaan, mikäli olutteltta ei sitä ollut jo tehnyt.

Klaus Thomassonin haastateltua Seppo Seurasta maineikas DC-9 lipui kansan kuvaruutuihin tehden hienon laskun Kauhavan kamaralle. Yhtiön lippua piti myös korkealla (!) lähes DC-9 kapteeni Petteri Tarma, joka käänteli taivaalla Pitts Special -konettaan mitä hurjimpiin kuvioihin savujen kera. Kauhavan juhannus oli tänä vuonna sitä, mitä se vuosien saatossa on parhaimmillaan ollut.

Illan tuotto ohjataan lyhentämättömänä Ruskeasuon koulun pyörätuoli- ja monivammaisoppilaiden viimeisen luokan etelänmatkan matkakassaan, sekä Sotainvalidien Oulunkylän kuntoutussairaalaan.

Operaatio lentävä pyörätuoli kiittää kaikkia mukana olleita, juhannuslennon miehistöä, Kauhavan "maahenkilöstöä", Finnairin markkinointia, Ilmailulaitosta, Neste Oy:ä ja Wiitamatkat Oy:ä.

Operaatio lentävä pyörätuoli psta
Seppo Seuranen

<= Takaisin


Operaatio lentävä pyörätuoli
Finnair Oyj, HUB/59
PL 2194, 01053 Finnair
puh 0500 463 509
fax (09) 548 2353
info@lentavapyoratuoli.net