Operaatio lentävä pyörätuoli Operaatio lentävä pyörätuoli
Operaatio lentävä pyörätuoli Ruskeasuon koulu Lentäjien juhannus Kauhavalla Tukijat
Yhteystiedot
Lentäjien juhannus Kauhavalla 1998

Täysi kymppi, eli ryhmä onnistuneen juhannusaaton takana.

Jo kolmantena juhannuksena peräkkäin Finnairin DC-9 näyttäytyi Kauhavan perinteisillä juhannusjuhlilla. Tämä Pohjanmaan suurin juhannusaaton juhla keräsi tänäkin vuonna yli kymmentuhatpäisen juhlijajoukon laajalta alueelta.

Finnairin ysi, OH-LYX, toi paikalle koneellisen lentohenkisiä juhlijoita, jotka puolen yön jälkeen palasivat koneellta takaisin Vantaalle. Illan aikana koneemme lensi neljä noin puolen tunnin yleisölennätystä, joiden tuotto ohjattiin hyväntekeväisyyteen. Operaatio lentävän pyörätuolin ja Finnairin kotimaan markkinoinnin yhteistyö tuotti taas tänäkin vuonna tulosta. Jokainen lento oli täyteen buukattu ja yleisön kiinnostus "vanhaa" työjuhtaa kohtaan oli melkoinen.

Tasokkaan lento-ohjelman lisäksi yleisöä oli viihdyttämässä mm. Laura Voutilainen Midnight Sun Show:n kera sekä Anna Eriksson ja Yölintu-yhtye. F1-tähtemme Mika Salo oli myös paikalla kokeilemassa nopeuttaan Hawkin puikoissa. Illan juonsi jo kalustoon kuuluva Klasu Thomasson parinaan oman kylän tyttö Birgitta Vuorela.

Hyvin onnistuneen ja huomiota saaneen tempauksen tuotto jaetaan Ruskeasuon koulun, Oulunkylän sotaveteraanien ja Kauhavan Pihlajapuiston harjaantumiskoulun ja lentokerhon nuorisotyön kesken.

Illan onnistumisesta vastasivat osaltaan mainio miehistö kapteenina Mika Nurmela, perämiehenä Sami Östring, emäntinä Ulla-Maija Mannila, Marja Papinniemi ja Elina Östring. Mekaanikkona juhannusaattoaan vietti näin Hannu Lassila, red capinä oli Matti Jylhä ja lennonvalmistelijana Hessu Viitala. Edellispäivän paikalle asioita hoitamaan olivat saapuneet allekirjoittanut ja lentoemäntä Tarja Niemi.

Kiitokset ansaitsevat toki myös hyväntekeväisyyslentojen todelliset tukijat, Finnairin markkinointi, Neste Oy, Ilmailulaitos ja matkatoimisto Wiitamatkat. Cateringiin kiitos, pinssit kelpasivat tuleville liikematkustajille!

Seppo Seuranen

<= Takaisin


Operaatio lentävä pyörätuoli
Finnair Oyj, HUB/59
PL 2194, 01053 Finnair
puh 0500 463 509
fax (09) 548 2353
info@lentavapyoratuoli.net