Operaatio lentävä pyörätuoli Operaatio lentävä pyörätuoli
Operaatio lentävä pyörätuoli Ruskeasuon koulu Lentäjien juhannus Kauhavalla Tukijat
Yhteystiedot
Lentäjien juhannus Kauhavalla 1999

Kauhavan 10 eli pilotit, cabin- ja maahenkilöstö MD-87:n edessä viettämässä juhannusta.

Tänä vuonna Finnair näkyi jo neljättä kertaa Kauhavan juhannusjuhlilla Pohjanmaan lakeuksilla. MD-87 lähti juhannusaattona Helsinki-Vantaalta klo 16 kohti Kauhavan lentokenttää ja tietenkin täIyteen buukattuna! Ilma suosi iltaa, ja paikalle olikin saapunut viitisentoista tuhatta juhlijaa nauttimaan keskikesän suurimmasta juhlasta.

Ihmeteltävää riitti niin aikuisille kuin lapsillekin. Huimat lentonäytökset ja laaja konevalikoima kiinnostivat kaikkia. Lapsille ehkä sirkus hattaroineen oli kuitenkin numero ykkönen. Joidenkin aikuisten askelten nähtiin vievän kohti oluttelttaa...! Perinteinen juhannusneidon kruunaus ja kultamitalihiihtäjä Mikä Myllylän haastattelu ennen ja jälkeen Hawk-lentoa sai lavanedustan tungokseen asti täyteen.

Finnairin OH-LMA veti katsojia puoleensa siinä missä pienempiversioiset sotilaskoneetkin. Illan aikana lennettiin myös neljä hyväntekeväisyyslentoa Kauhavan ympäristössä. Suosio oli taas entisenlainen - joka lento myytiin loppuun! Useampien lentojen suorittaminen illan aikana ei tullut kysymykseen teknisten ja aikataulullisten syiden vuoksi.

Illan musiikkipuolesta pitivät huolen kansansuosikit Arja Koriseva ja Jari Sillanpää orkestereineen. Pienisuuri mies Timo T.A. Mikkonen oli mikrofonin varressa aisaparinaan Birgitta Vuorela. Allekirjoittanut vieraili illan aikana lavalla kertomassa koneestamme ja Operaatio Lentävän Pyörätuolin toiminnasta. Kiitokset kiirivät illan onnistumisesta siis myös suurelle yleisölle. Olihan tapauksen takana Finnairin kotimaan markkinointi, Ilmailulaitos ja Neste Oy.

Suuret kiitokset kuuluvat myös koko Kauhava-teamille. Kapteeni Mika Nurmelan ja perämies Juha Keidaston luotsaamina lennoilla mukana olivat lentoemännät Ulla Mannila ja Marja Papinniemi sekä stuertti Tero Koskivirta ja red cap Tom Edvardsson. Kauhavan päässä asioista huolehtivat lennonvalmistelija Hessu Viitala, lentoemäntä Tarja Niemi, mekaanikko Pekka Lehtola ja allekirjoittanut.

Seppo Seuranen

<= Takaisin


Operaatio lentävä pyörätuoli
Finnair Oyj, HUB/59
PL 2194, 01053 Finnair
puh 0500 463 509
fax (09) 548 2353
info@lentavapyoratuoli.net