Operaatio lentävä pyörätuoli Operaatio lentävä pyörätuoli
Operaatio lentävä pyörätuoli Ruskeasuon koulu Lentäjien juhannus Kauhavalla Tukijat
Yhteystiedot
Lentäjien juhannus Kauhavalle 2012

Operaatio lentävä pyörätuoli järjesti tukijoineen jo 17. kerran hyväntekeväisyyslennon Kauhavan Lentäjien Juhannusjuhlille aattona 22.6.2012. Finnairin Airbus A320 Ay 7729 lähti Helsinki-Vantaalta klo.16.00 ja takaisin Kauhavalta 01.00 juhannuspäivän puolella. Juhannusjuhlat järjestettiin jo 68. kerran ja edestakaisen matkan hintaan (140e) sisältyi myös sisäänpääsy juhla-alueelle. Juhannuslento oli kaiken kaikkiaan hyvin erikoinen ja ainutlaatuinen. Matkan varrella konetta tuli saattamaan siipikoneiksi Ilmavoimien Hawk-harjoituskoneet. Kaksi punavalkoista Hawkia saattelivat näin Finnairin Airbus A320:n Kauhavalle laskuun. Illan aikana lennettiin neljä ns. maakuntalentoa lähialueilla ja tavan mukaan täysillä koneilla.

Illan lentonäytösten huippua edustivat Ilmavoimien Midnight Hawks-taitolentoryhmä ja Sveitsistä olivat paikalla Patrouille Suisse (www.FlightForum.fi). Lavaa pitivät hallussaan loistavat Pate & Popeda ja Suvi Teräsniska.

Kauniissa juhlaillassa oli kuitenkin havaittavissa pientä surumielisyyttä! Armeijan säästötoimenpiteiden vuoksi Kauhavan Lentosotakoulu oli päätetty lopettaa ja siirtää toiminta Jyväskylään. Tämä tiesi myös loppua maineikkaalle Lentäjien Juhannusjuhlalle, ainakin Kauhavalla. 68 vuotta on ollut pitkä aika... Aika näyttää, minne tuuli kuljettaa...

Hel-Kau-Hel lennon tuotto tilitettiin kokonaisuudessaan Ruskeasuon koulun pyörätuoli-ja monivammaisnuorten leirikoulutoimintaan. Yleisölennätystuotto jaettiin Kauhavan Pihlajapuiston harjaantumiskoulun, Kauhavan Nuorisoilmailijoiden ja Ruskeasuon koulun kesken.

Operaatio lentävä pyörätuoli kiittää kaikkia vuosien varrella mukana olleita tahoja, niin yhteistyökumppaneita kuin yksittäisiä henkilöitä heidän panoksestaan hienon asian puolesta.

KLIKKAAMALLA TÄSTÄ pääset Lentäjien Juhannus 2012 kuvakavalkaadiin!

Operaatio lentävä pyörätuoli
Seppo Seuranen

<= Takaisin


Operaatio lentävä pyörätuoli
Finnair Oyj, HUB/59
PL 2194, 01053 Finnair
puh 0500 463 509
fax (09) 548 2353
info@lentavapyoratuoli.net