Operaatio lentävä pyörätuoli Operaatio lentävä pyörätuoli
Operaatio lentävä pyörätuoli Ruskeasuon koulu Lentäjien juhannus Kauhavalla Tukijat
Yhteystiedot
Santa Parkin avajaiset Rovaniemellä 7.12.1998

Joulukuun 5. oli odotettu päivämäärä 75:lle Ruskeasuon koulun ja lastenklinikan lapselle. Finnair ja Warner Bros lennättivät silloin täyden lentokoneellisen, yhteensä 123 henkilöä, tutustumaan Napapiirille avattuun Santaparkiin, kallioluolan uumeniin rakennettuun joulumaailmaan.

Eräs ryhmän jäsenistä oli Kasper, joka oli saanut tietää tulevasta retkestä vasta edellisenä päivänä. Saara-äiti oli pimittänyt pojaltaan tulevan yllätyksen varsin hyvästä syystä:

- Kasper olisi odottanut retkeä niin paljon, ettei hän olisi saanut nukutuksikaan.

Ja toden totta. Kun Santaparkiin saavuttiin, ei mennyt kauaakaan, kun kaikki matkalaiset olivat kadonneet kuka mihinkin laitteeseen. Iltapäivän aikana retkikunnan jäseniä risteili sinne tänne huvipuiston alueella. Kuka rullatuolissaan, kuka omin jaloin.

Jos oli hymy herkässä jouluvekottimia käyttäneillä lapsilla, niin muikeat olivat ilmeen järjestäjienkin taholla. Sekä Finnairin että Warnerin edustajat olivat tyytyväisiä näkemäänsä. Tarkoitus oli tarjota lapsille hauska iltapäivä joulutunnelmissa, ja siinä onnistuttiin.

Molemmille yhtiöille hyväntekeväisyys on osa yrityskuvaa. 75-vuotiaan Finnairin Operaatio Lentävä Pyörätuoli on kerännyt Ruskeasuon koulun lapsille rahaa jo yli kaksi vuosikymmentä.

- Lennätämme joka kevät koulun viimeisen luokan oppilaat huoltajineen etelään, Rhodokselle, lentostuertti Seppo Seuranen Finnairilta kertoi.

- Varat keräämme erilaisin tempauksin. Tärkeimpiä ovat gaalaillat ja kirpputorit.

Santapark-projekti toteutettiin yhteistyössä toisen 75-vuotiaan, Warner Brosin, kanssa. Warner toteutti syksyllä toisenkin hyväntekeväisyystempauksen.

- Teimme asiakkaille tarjouksen kahdesta lastenelokuvasta yhteishintaan 75 markkaa. Tarjouksen yhteydessä lupasimme lahjoittaa jokaista myytyä elokuvaparia kohti yhden elokuvan vammaisille lapsille. Yhteensä 10 000 videokasettia lähti jakoon joulun alla, kertoi Suomen Warner Home Videon toimitusjohtaja Leif Lindblad.

<= Takaisin


Operaatio lentävä pyörätuoli
Finnair Oyj, HUB/59
PL 2194, 01053 Finnair
puh 0500 463 509
fax (09) 548 2353
info@lentavapyoratuoli.net