Operaatio lentävä pyörätuoli Operaatio lentävä pyörätuoli
Operaatio lentävä pyörätuoli Ruskeasuon koulu Lentäjien juhannus Kauhavalla Tukijat
Yhteystiedot
Siivenlentoja ja Runohattaroita Ruskeasuon taivaalla

Runohattaroita Runohattarat valloittivat Ruskeasuon koulun 110-vuotisjuhlissa

Ruskeasuon koulun 110-vuotisjuhlapäivänä 26.10.2000 julkaistiin lastenrunoantologia RUNOHATTAROITA RUSKEASUON TAIVAALLA.

RUNOHATTAROITA-antologian ovat toimittaneet erityisluokanopettaja Leena Korhonen ja kirjallisuudenopettaja Sirpa Kivilaakso. Teos sisältää koulun oppilaiden kirjoittamia runoja, sadunomaista tarinointia, pieniä mietelmiä ja niihin liittyviä kuvia. Runot kertovat elämän iloista ja suruista, ystävyydestä ja yksinäisyydestä.

Kokoelma sisältää myös oodeja äidille, joissa hänet nähdään aurinkona, mammarobottina tai balettitanssijana, toisinaan taas Linnanmäen vaaleanpunaisena hattarana tai kodin Tarja Halosena. Isän kanssa jaetaan yhteiset kala- ja hiihtoretket. Runoissa ystävyys lämmittää ja luo uskoa rakkauden voimaan. Lämpöä ja turvaa haetaan milloin Nalle-pehmolelusta, nukesta tai rakkaasta sohvanurkasta. Runohattaroista välittyy aidosti nuorten kokemus ympäröivästä maailmasta ja heidän paikastaan siinä. Hattaroissa maistuu elämä aidosti.

Sirpa Kivilaakso

Siivenlentoja Runokirjan tuotto Ruskeasuon koululle
(OKAY 24/99)

Lentokapteenit Tapio Pihlava ja Antero Maanselkä sekä Assistant Purser Sirpa Kivilaakso julkaisivat viime vuoden joulun alla runokirjan nimeltään "Siivenlentoja". Kauniin kansikuvan kirjaan teki purseri Satu-Sisko Sintonen. Runokirjalla haluttiin tukea Lentävä pyörätuoli -kampanjaa.

Lentävän henkilökunnan runokirja sai runsasti huomiota osakseen. Teoksesta kerrottiin laajasti niin Helsingin Sanomissa kuin televisiossakin.

Kirjan myynnistä saatu tuotto lahjoitettiin 9. joulukuuta Ruskeasuon koululle. Kirjan koonnut Sirpa Kivilaakso edusti tilaisuudessa kaikkia projektissa mukana olleita ja luovutti 10.000 markan sekin koulun johtajalle Irja Vinnille, joka kiitti lämpimästi tuesta ja kertoi, että summa tullaan sijoittamaan koulun yhden luokan ensi kevään etelänmatkalle.

Runokirjan tekijät haluavat kiittää kaikkia niitä, jotka teoksen ostamalla ovat tukeneet Lentävän Pyörätuolin työtä Ruskeasuon koulun vammaisten hyväksi. "Siivenlentoja"-kirjaa on edelleen saatavissa pääkonttorin ja Token neuvonnasta hintaan 75 mk. <= Takaisin


Operaatio lentävä pyörätuoli
Finnair Oyj, HUB/59
PL 2194, 01053 Finnair
puh 0500 463 509
fax (09) 548 2353
info@lentavapyoratuoli.net